Veiledning til forsendelse eller
innlevering av dyr til preparering
Generelt:
Det er viktig at viltet blir korrekt behandlet før innlevering eller forsendelse til oss.
Alt vilt som skal stoppes ut må avkjøles, pakkes i tett plastikk og fryses ned så raskt som mulig.
Tips:
-
Hoder av hjortevilt snittes opp i nakken og ikke på fremsiden av halsen. Ta med nok skinn, gjerne fra bak forbena.
-
Orrfugl og storfugl er gjerne i fjærskifte tidlig i jakta. Derfor egner skogshøns seg best til utstopping når de er funnet eller skutt i november og desember.
-
Viltet oppbevares i fryseboks inntil forsendelse/innlevering.
-
Du kan levere inn viltet for preparering direkte til vårt verksted i Krittveien 59. Det ligger i det nye næringsområdet like ved Sørlandsparken (mot Hamresanden). Se kart på Kontaktsiden.
-
Åpningstider er: Mandag til fredag fra kl: 08.00 til kl: 15.00.
-
Ved forsendelse tas viltet ut av frysen, all plastemballasje fjernes, deretter pakkes viltet inn i flere lag tørkerull og avispapir og tettpakkes i en solid pappeske. Send pakken som "bedriftspakke ekspress" først i uka. Ring oss og gi beskjed før pakken sendes.
Forsendelsesadresse: Naturexpo as, Krittveien 59, 4656 Hamresanden
HUSK ALLTID Å NOTERE:
-
Dødsårsak.
-
Funnsted og dato.
-
Eget navn, adresse og telefon.
-
Særskilte ønsker angående montering.